I Norsk Gjenvinning samarbeider vi med en rekke universitets- og høyskolemiljøer. Nå har vi inngått et spennende samarbeid med en ambisiøs gjeng fra Høyskolen i Østfold. De bygger en 100 prosent resirkulerbar bil, tuftet på sirkeløkonomisk tankegang. Med denne skal de delta i det store og internasjonale Shell Eco-Marathon i Nederland.

Dekan Kamil Dursun og Lill Michaelsen fronter prosjektet.

Vi liker prosjektet deres fordi det setter fokus på resirkulering og gjenbruk, samtidig som man forsøker å utvikle morgendagens mobilitetsløsninger.

Student-teamet jobber nå iherdig med å få bilen ferdig til avduking den 15. mai, og ikke minst til avreise til Nederland uken etter. Jeg har invitert de til å dele sin reise, og tankegods, på bloggen. Første innlegg, fra prosjektleder Lill Michaelsen, følger under:

Shell Eco-marathon er en internasjonal konkurranse med hovedmål om å introdusere nye teknologiske løsninger for fremtidens bruk av drivstoff. Her ønsket jeg og åtte andre ingeniørstudenter å være med. Vi satte sammen Team ØUC Shell Eco og skal i mai konkurrere med NG-Sustain – en 100 prosent resirkulerbar bil.

Bilen bygges i fra bunnen av

I Shell Eco-marathon finnes det flere konkurransegrener. En av dem er Urban Concept, hvor man skal produsere en konseptbil som ligner en ekte bybil. Dersom løsningene viser seg å fungere, kan vårt bidrag være starten på det som vil være fremtidens miljøvennlige bybil.

Vår visjon bak bilen er at fremtidens mobilitet skal være bærekraftig; transportmidler skal være 100 prosent resirkulerbare og man skal bruke fornybart drivstoff, samt nøye analyserte materialer. Vi ser for oss at resirkulering vil være svært viktig for å oppnå dette – noe som ledet oss til sirkeløkonomien. Vi brenner for sirkulære prosesser hvor man gjennom resirkulering og gjenbruk kan oppnå bedre utnyttelse av naturens råvarer. Dette har vært et av våre fokusområder når vi har planlagt og bygget bilen vår. Gjennom å bevege oss bort fra lineære prosesser som fører til tapping av naturens råvarer og økte mengder avfall, vil vi at NG-Sustain skal være 100 prosent resirkulerbar.

Høgskolen vi studerer ved befinner seg i Fredrikstad. Det gjør også Norsk Gjenvinnings største anlegg for resirkulering av biler, som per dags dato gjenvinner opp imot 95 prosent av bilen. Som pådriver av sirkeløkonomi og med sin brede kompetanse når det gjelder gjenvinning av biler, ble Norsk Gjenvinning raskt en partner vi ønsket i vårt prosjekt.

Deltagere i Team ØUC Shell Eco:

Jeg som heter Lill Michaelsen er teamets prosjektleder. Sammen med økonomiansvarlig Elise Tinnan og markedsansvarlig Marius Baltzersen utgjør vi prosjektets ledergruppe

  • Johannes Martin Gylseth, som lenge hadde hatt en drøm om å delta i Shell Eco-marathon, er utnevnt som leder for ingeniørteamet som består av Mathias Lindahl Karlsen, Per-Egil Ranum og Robert Paasche
  • I tillegg består teamet av Fredrik Johannessen, som er vår designer

Sammen er vi team ØUC Shell Eco, en sammensveiset og engasjert gjeng som tar samfunnsansvar og som gleder oss til dette eventyret som nå ligger foran oss!

Lill Michaelsen, prosjektleder

Team ØUC Shell Eco på besøk hos NGs anlegg på Øra

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s