I skrivende stund er NG Sustain på oppløpssiden i racet i Rotterdam. NG Sustain. Bilen NG Sustain er som mange sikkert nå vet en 100 prosent resirkulerbar bil, tuftet på sirkeløkonomisk tankegang. Under følger en stemningsrapport fra «paddocken» under løpet i Nederland. Siste racedag er i dag søndag 25. mai.

I Norsk Gjenvinning er vi stolte av arbeidet studentene har lagt ned og vi er ikke mindre spent på om det vil vanke (en fortjent) pris ved slutten av denne delen av reisen. Følg med i sosiale medier!

Her kommer en fersk oppdatering fra prosjektleder Lill:

Shell Eco-marathons siste dag er i gang og hele teamet er spente. Det har vært noen hektiske dager fra vi kom oss på plass i paddocken tirsdag morgen til i dag. Vi jobbet først hardt for å få bilen i stand til technical inspection torsdag, noe vi bestod med glans på første forsøk.

Fredag skjærte motoren seg og gikk i stykker. Vi måtte ut på jakt etter en, men etter noen online søk etterfulgt av en runde rundt i Rotterdam hadde vi ny motor på plass etter kun en kort time. Motoren vi benytter i NG Sustain er en Honda GXH50. Denne motoren var lett å oppdrive, noe som gjorde at vi kunne fortsette mot konkurransedeltagelse neste morgen.

Lørdag hadde vi første runde i konkurransen på banen 0900. Etter litt over en runde knakk to tenner på et av tannhjulene i drivverket. Marius Baltzersen, som har familie her i Rotterdam fikk tatt noen telefoner og reparasjon av tannhjulet ordnet seg. Han fikk tak i noen som hadde dreibenk og vi fikk dreiet ned sporbredden på tannhjulet slik at NG Sustain ble klar til ny konkurranserunde 17.00 samme dag. Med godt mot var vi igjen klare til å innta banen. Vi klarte 8,5 runder før motoren hadde slukt etanolen. Et direkte resultat av for liten tid til å konvertere den nyinnkjøpte motoren.

I dag, søndag, er vi igjen klare og ved godt mot. Om kun 40 minutter kjører NG Sustain ut på banen for sitt siste forsøk i konkurransen. Vi har nå justert kalipper og smurt enveislager, noe som gjør at bilen triller enda lettere.

På tross av alle disse utfordringene har vi fått utrolig mye positive tilbakemeldinger. Både dommere, gjester og andre deltakere liker bilen vår. De vil ta bilde med den og tommler opp og smil kommer mot oss i fleng. I dag avgjøres hvem som vinner de ulike prisene. Vi har fått tilbakemeldinger på at vi ligger godt an til Safety Award og samtidig håper vi å vinne Technical Innovation Award.

Når det gjelder konseptet vårt med en 100 % resirkulerbar bil som er i tråd med sirkeløkonomiske prinsipper, har vi fått tilbakemeldinger på at dette er svært interessant og helt unikt. Vi krysser fingrene for både priser og 10 gode runder på banen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s