Facsimile: Dagsavisen 27.1.2016

Facsimile: Dagsavisen 27.1.2016

Sammen med Vibeke Hammer Madsen i Virke og Helga Rognstad i Agenda har jeg i dag på trykk et innlegg om delingsøkonomiens plassering i sirkulærøkonomien i Dagsavisen. Delingsøkonomien er bare en del av framtidas økonomiske systemer, og Norge er på etterskudd. Mens alle snakker om delingsøkonomi, er det egentlig sirkulær økonomi vi burde snakke om.  

Delingsøkonomi er blitt en snakkis. Tre uker inn i 2016 er begrepet omtalt flere ganger i norske medier enn i løpet av hele 2015. Mye takket være NHOs årskonferanse hvor delingsøkonomi var et sentralt tema, og NHO-leder Kristin Skogen Lund mye omtalte taxi-tur med bildelingstjenesten Über. Det vi har sett så langt av delingsøkonomien er imidlertid bare et frampek for hva som er i vente. Über er en del av en større og enda mer fundamental omveltning: Den sirkulære økonomien.

Det skjer utrolige mye spennende på dette området om dagen, og det er gledelig merkbart at både oppmerksomheten rundt, og forståelsen av sirkulærøkonomiens potensial virkelig er på vei opp. Her er det bare å melde seg på og hevde sin plass. Det vil kunne bli både morsomt og lønnsomt.

Innlegget i Dagsavisen kan leses her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s